2021-12-14 12:18:19• hírek • Szatmár.ro

Idén több mint 1400 gyermek arcára csal mosolyt a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal szervezett cipősdoboz-gyűjtési akciót a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete. A karitatív kezdeményezés során több mint 1400 csomag gyűlt össze, melyeket jövő hét közepéig el is juttatnak nehéz sorsú gyermekek számára.

Az előző évek hagyományát követve, idén is megszervezte karácsonyi cipősdoboz akcióját a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete. A felhívás szerint a csomagokat december 10-éig adhatták le azok, akik hozzá szerettek volna járulni az akció sikeréhez. A lehetőséggel éltek is szép számban, hiszen nem kevesebb mint 1229 ajándékcsomag gyűlt össze, illetve 200-at maga a nőszervezet állít össze a napokban az e célra befolyt pénzadományoknak köszönhetően.

Mint Jakab Beátától, a szervezet ügyvezető elnökétől megtudtuk, elsősorban az iskolák álltak a kezdeményezés mellé, legtöbb csomaggal, 718-cal a Kölcsey Ferenc Főgimnázium támogatta a szegény gyerekeket. De kivette a részét az akcióból a Református Gimnázium, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola, A Mircea Eliade Általános Iskola, a Művészeti Líceum, az erdődi, a túrterebesi általános iskolák, valamint a Guliver Óvoda is.

A szeretetcsomagokat magyarul tanuló és nehéz sorsú óvodás és elemi osztályos gyermekekhez fogják eljuttatni az elkövetkező napokban.

Csomagot kapnak az Szatmárnémeti Inkluzív Oktatási Központ tanulói, a nagykárolyi piarista nővérek által vezetett Celestina Anya Oázis gyermekei, Majtény-, Szatmárpálfalva-, Hadad- és a hozzájuk tartozó falvak, valamint a Pelekeszi óvodásai és kisiskolásai; Szatmárnémetiben a roma közösség, a Petei úti szegény-blokkok és az IPL-blokkok rászoruló gyermekei. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: